Gyakori kérdések

 1. - Melyek az Ernyő Engedély feltételei?
 2. - Az engedély legfontosabb kritériumairól bővebben az Ernyő Engedély menüpont alatt olvashat, amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük, keressen fel minket valamely elérhetőségünkön.
 3.  
 4. - Nem szedünk belépőt. Így is kell kérnünk engedélyt?
 5. - Igen. A belépődíjtól függetlenül engedélyt kell kérniük. Az MPLC Ernyő Engedélyét pont olyan esetekben lehet alkalmazni, amikor a felhasználó nem szed belépőt.
 1. - Nonprofit szervezet vagyunk. Nekünk is szükségünk van engedélyre?
 2. - Igen. A szerzői jogi törvény nem határoz meg kivételt arra az esetre, ha nonprofit szervezet szeretne filmeket vetíteni. Meghatározza azonban az ún. szabad felhasználások körét. Ezekben az esetekben nem kell engedélyt kérni a jogtulajdonostól és jogdíjat sem kell fizetni. A szabad felhasználás részletes szabályai megtalálhatóak "A szerzői jogról" c. menüpontban.
 3.  
 4. - Iskoláknak is kell engedélyt kérniük, ha filmet szeretnének vetíteni?
 5. - Amennyiben a vetítés a tanóra keretében történik, az oktatás segédleteként, vagy iskolai ünnepélyeken, akkor a szerzői jogi törvényben meghatározott feltételek mellett a felhasználás lehet ingyenes. Egyéb esetekben engedélyt kell kérni a jogtulajdonostól. 
 6.  
 7. - Zártláncon mutatunk be filmeket. Nekünk is kell kérnünk engedélyt?
 8. - Igen. A zártláncú vetítések is nyilvános előadásnak minősülnek. 
 9.  
 10. - Az általunk szervezett filmvetítések nem nyilvánosak, csak egy bizonyos csoport vehet rajtuk részt. Nekünk is kell engedélyt kérnünk?
 11. - Amennyiben alkalomszerűen tartott zártkörű vetítéseket szerveznek saját munkavállalóiknak vagy tagjaiknak, amelyen sem belépőt nem szednek, sem egyéb bevételt nem érnek el, akkor a szerzői jogi törvény lehetővé teszi, hogy engedély nélkül vetítsenek. Egyéb esetekben engedélyt kell kérni a jogtulajdonostól.
 1. - Mennyibe kerül az Ernyő Engedély?
 2. - A legtöbb esetben az MPLC a szervezet típusa és a helyszín befogadóképessége szerint határozza meg az árat. Kérjük, keressenek fel bármely elérhetőségünkön, hogy a megfelelő jogdíj kategóriát találjuk meg az Önök számára. 
 3.  
 4.  
 5. Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük, hogy a 06-1-445-4324-es számon keressen fel minket.

 Jogtulajdonos? Kattintson ide