Az MPLC-ről

 

Az MPLC (Motion Picture Licensing Company) öt kontinensen és több mint 30 országban támogatja a filmalkotásokhoz való jogszerű hozzáférést, ezáltal élen jár a szerzői jognak megfelelő működésben. Az MPLC Magyarország kft. a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által bejegyzett független jogkezelő szervezet, mely közel 900 előállító és forgalmazó jogait képviseli a nagy hollywoodi stúdióktól kezdve a független előállítókig.

Az MPLC-t filmstúdiók vezetői, valamint az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) jogásza alapította több mint 30 éve. Az alapítók célja az volt, hogy segítséget nyújtsanak az alkotók műveinek felhasználásához anélkül, hogy az szerzői vagy szomszédos jogot sértene. Mára egyedülálló kapcsolatot alakítottunk ki a hollywoodi stúdiókkal, csak úgy, mint a független helyi előállítókkal és sikeresen megállapodtunk egy mindkét fél által preferált díjszabásban, amely társaságok és egyéb szervezetek felhasználásaira irányadó.

Az MPLC több mint 450 000 felhasználónak nyújt engedélyt világszerte, amelyek közt multinacionális vállalatok, gyermekvédelmi programok, nonprofit és állami szervezetek, helyi önkormányzatok, klubok, egészségügyi szervezetek, táborhelyek és könyvtárak is megtalálhatóak.

Élvezze a jogszerűséggel járó lelki nyugalmat!

 

Az MPLC filozófiája

 

  • Szakszerűség: Több mint 20 éve működünk együtt gazdasági társaságokkal, valamint állami és nonprofit szervezetekkel azért, hogy a leghatékonyabb megoldást tudjuk nyújtani azoknak, akik a szerzői jognak megfelelően szeretnének mozgóképeket felhasználni.
  • Vezető szakértők: Egyedülálló szakértelemmel rendelkezünk a filmalkotásokra irányadó jogszabályokban, amely segít ügyfeleinknek eligazodni a komplex és bonyolult szerzői jogi területen.
  • Szenvedély: Az a vágy vezérel minket, hogy bátorítsuk a társaságokat filmvetítések szervezésére és ezáltal pozitív hatást gyakoroljunk üzleti céljaik megvalósítására.
  • Erkölcsösség: Az a célunk, hogy a szervezetek a szerzői jognak megfelelően működjenek, amelyhez tanácsadást és segítséget nyújtunk.